test

Anton&Anton stänger dörrarna i Kronohagen på fredag – ”Mest synd är det för de små företag vi stöder”

Affären stänger till vappen, och i framtiden är det endast affären i Ulrikasborg som håller öppet.

Anton&Anton har varit en populär kvartersbutik för många i Kronohagen. Butiken har fungerat som ett så kallat butikscafé varifrån man har kunnat ta med sig en kopp kaffe eller stanna kvar och njuta av en smaklig lunch. Dessutom säljs bland annat färskt kött, fisk, ost, bröd och matkassar samt matvaror. På hösten 2019 renoverades Kronohagsbutiken till ett butikscafé men coronapandemin påverkade planerna och butikscafét stänger sina dörrar tills vidare. 

Bland kunderna är lunch populärt. Bild: Laura Ylinen

Andrea Hasselblatt, verkställande direktör för Anton&Anton, tycker det främst är tråkigt för de småföretagare som säljer sina produkter i butiken.

Det är trist att vi måste stänga kvartersbutiken i Kronohagen men mera är det synd om de små företagen där de flesta av varorna kommer ifrån och som vi stöder med vår verksamhet.

Under de sista dagarna strömmar det in och ut folk vid lunchtiden i Kronohagens kvartersbutik. Då restaurangerna har varit stängda har försäljningen av matkassar ökat, och många kommer också för att köpa lunch med sig hem. Försäljarna vid Kronohagens Anton&Anton konstaterar att matkassar framför allt går ut i slutet av veckan.

Fredagar är populära då många vill äta något mer speciellt eller tillreda maträtter som någon annan planerat och som man vet att är av hög kvalité. 

Trevlig kundbetjäning välkomnar alla. Bild: Laura Ylinen

Kvartersbutiken Anton&Anton har varit ett viktigt alternativ, speciellt för stamkunderna, som motvikt till de matbutiker som tillhör större kedjor. En av orsakerna är att största delen görs för hand från början till slut. Det är unikt och uppskattas högt både bland arbetsteamet och kunderna. Värderingarna respekteras och syns klart i butikens stämning. 

I Ulrikasborgs kvartersbutik fortsätter försäljningen. Bild: Laura Ylinen

Då dörrarna stängs i Kronohagen kommer arbetsteamet att längta mest efter kunderna och gemenskapen bland arbetsteamet. Det finns en stark emotionell koppling till Kronohagens miljö från både kunders och försäljarnas sida. I fortsättningen går det att handla i Ulrikasborgs kvartersbutik och beställa från nätet.

Skribent: Laura Ylinen

Senaste nytt