Lidl tar bort spelmaskinerna

Lidl har som avsikt att ta bort Veikkaus spelmaskiner från butikerna under kommande sommar. Kedjan är den första i Finland som tar det beslutet. K- och S-kejdorna har som avsikt att hålla kvar maskinerna i sina affärer.

Lidl har tagit beslutet att göra sig av med spelmaskiner i affärerna. Med beslutet vill kedjan fungera som ett ansvarsfullt exempel. Kedjans finska verkställande direktör Nicholas Pennanen säger att det är ett faktum att spelande på maskiner ställer till med problem och att Lidl inte vill bidra till de här problemen. Som konsekvens av att ta bort sammanlagt 250 spelmaskiner går kedjan miste om en provision på miljontals euro i året.

Andra kedjor följer inte Lidls exempel

Inhemska K- och S-affärskedjorna har inte som avsikt att ta samma beslut som Lidl. Enligt K-markets operativa chef Teemu Naumanen anses spelmaskinerna vara en del av kedjans bredare servicehelhet. S-kedjans fältchef Arttu Laine lyfter fram att S-butikerna redan har gjort sig av med en stor del av spelmaskiner och att Veikkaus resurser har inflytande på andra organisationer, som exempelvis idrott.

Källa: Helsingin Sanomat

Senaste nytt