Restriktionerna lättas för hobbyverksamheten i Egentliga Finland

Egentliga Finlands coronaarbetsgrupp lättar på begränsningarna för hobbyverksamheter inom hela regionen.

Egentliga Finlands coronaarbetsgrupp har bestämt sig för att lätta på restriktionerna för hobbyverksamheter för ungdomar från och med måndag. Personer som är 20 år och yngre tillåts utöva sin hobby inomhus utan närkontakt.

Motiveringen till att lätta på restriktionerna är att antalet coronasmittor har sjunkit och läget ser bättre ut i Egentliga Finland. Mängden positiva coronatester har sjunkit från 4,5 procent till 3,9 procent i regionen.

Ordförande för bordtennis inom Kimitoöns sportförening, Jan Forsman, tycker att det är bra nyheter. Föreningen har inte haft möjlighet att träna sedan förra hösten

– Redan i höst, tidigt i november var det slut på all vår verksamhet. Nog är det både bra och viktigt för ungdomar att de har möjlighet att kunna få hålla på med sina hobbyer, säger Forsman.

Vuxna kommer att tillåtas utöva hobbyverksamheter utomhus från och med måndag 26 april. Det får inte vara någon form av närkontakt och grupper får inte vara större än sex personer. Simhallar kommer också att öppnas måndagen 26 april men kundantalet kommer att begränsas.

Senaste nytt