Haaland historisk när City gick upp i serieledning

Den norska superstjärnan Erling Haaland slog målrekordet för en säsong i engelska Premier League i Manchester Citys 3-0-seger mot West Ham. Tack vare segern leder City nu ligan med endast några matcher kvar att spela.

Det historiska ögonblicket inträffade i matchminut 70, när Erling Haaland rann igenom i ett friläge efter en fin djupledspassning av Jack Grealish. Norrmannen var lika kylig som vanligt och lyfte in bollen över Lukasz Fabianski i West Hams mål. 

Målet var Haalands 35:e för säsongen, vilket slår Alan Shearers och Andy Coles gamla rekord på 34 mål. Värt att notera är att Shearer och Cole slog sina rekord under en tid då det spelades 42 matcher per säsong. Nuförtiden spelas det 38 matcher och Haaland har ännu fem matcher på sig att putsa rekordet ytterligare.

Haalands Manchester City gick också upp i serieledning med en poängs försprång till konkurrenten Arsenal. City har dessutom en match mindre spelad och är nu stora favoriter till att vinna sin femte ligatitel på sex säsonger. Den sista ligaomgången spelas söndagen den 27 maj.

Senaste nytt