test

Napoli tog sin första ligatitel på 33 år – hela staden i eufori

Napoli säkrade ligatiteln i Serie A på bortaplan mot Udinese. 1-1 och en poäng räckte för att ge det fotbollsgalna Neapel sin första ligatitel sedan Diego Maradonas tid.

Napoli har dominerat italienska Serie A ända sedan säsongen körde igång i augusti och det var egentligen bara en tidsfråga innan ligaguldet skulle vara säkrat. Med sitt inför säsongen till en stor del nykomponerade lag har de himmelsblåa från Neapel tagit fotbollseuropa med storm med sin bländande, offensiva fotboll.

Kronan på verket kom genom ett kryss på bortaplan mot ligatolvan Udinese. Napoli låg under i halvtid, men i början av andra halvlek steg skytteligaledaren Viktor Osimhen fram och tryckte in bollen efter en kaotisk situation framför Udineses mål. Målet var nummer 22 för säsongen för nigerianen som varit en av Europas absolut bästa anfallare den gångna säsongen.

Ligatiteln ledde föga överraskande till total eufori i Neapel. Staden hör till en av världens allra fotbollstokigaste och efter att ha väntat sedan 1990 på att få vinna ligan igen blev firandet vilt. Fyrverkerier, pyroteknik och tusentals supportrar fyllde gatorna i en stad som ligatiteln till ära är pyntad helt i ljusblått.

Senaste nytt