Bekräftat: Joe Biden ställer upp för omval som USA:s president 

USA:s nuvarande president Joe Biden meddelar att han ställer upp i presidentvalet 2024 i en kampanjvideo på hans webbsida.

”Varje generation har ett ögonblick där de fått stå upp för demokratin. Att stå upp för deras grundläggande friheter. Jag tror det här är vårt”, skriver Biden på Twitter.

Biden är redan 80 år gammal och skulle vid slutet av en andra period som president vara 86 år gammal. Det här avskräcker många väljare, bara hälften av demokraterna understödjer hans kampanj. Det visar en opinionsundersökning.

Bidens slogan för valet är ”Finish the job!”. Han betonar starkt personlig frihet och lovar att kämpa för jämställdhet och demokrati. Biden fördömer även högerextremisters handlingar i den dramatiska kampanjvideon.

I presidentvalet 2024 ställer också den tidigare presidenten Donald Trump upp.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!