Brexit: Förslagen för utträde förkastades igen

Igår förkastade brittiska underhuset fyra förslag på ett organiserat utträde ur Europeiska Unionen. Även förslaget om att igen organisera en folkomröstning förkastades.  

Det förslaget som kom närmast en majoritet var förslaget om att inrätta en permanent tullunion med 273 röster för och 276 röster emot. Näst stod förslaget på en tullunion med medlemskap i EU:s inre marknad med 261 för och 282 emot.  

I ljuset av gårdagens händelser har premiärminister Theresa May sammankallat sin regering till ett möte idag.

För tillfället finns det ingen gemensam lösning för utträdet. Deadlinen för artikel 50 och Storbritanniens utträde ur EU förlängdes och är nu den 12 april. Men med endast 10 dagar kvar till utträde kan en hård brexit bli verklighet ifall en lösning inte åstadkoms. 

Källor: The Guardian & Svenska Yle & UK Parliament

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!