Ruisrock ställs in

Festivalen Ruisrock har meddelat att årets festival i Runsala folkpark ställs in på grund av situationen med coronaviruset. Arrangörerna hänvisar till Åbo stadsstyrelses rekommendation om att alla massevenemang ställs in till och med slutet av juli.

Bild: Saara Autere/Ruisrock 2019

– Att ställa in festivalen är ett tungt och ledsamt beslut. Vi är otroligt ledsna över annulleringen, som påverkar en stor mängd människor och andra aktörer. Förutom publiken berör situationen även flera artister, konstnärer och företagare, som alla är otroligt besvikna över annuleringen, skriver arrangörerna i ett inlägg på Facebook.

 

Alla biljetter som redan har köpts kan användas nästa år. Det är också möjligt att returnera biljetten och få pengarna tillbaka

 

Ruisrock är Europas andra äldsta rockfestival som fortfarande ordnas, och festivalen har ordnats varje år sedan 1970. I år skulle festivalen ha gått av stapeln den 3-5.7.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!