test

Må bra-tips: Dansa!

Många tycker att det är jobbigt eller pinsamt att dansa. Glöm det!

Sätt på din favoritlåt i hörlurarna eller högtalaren. Det bästa är att du kan göra det spontant – när du vill, då du känner dig sprallig eller rastlös. Ta en paus från läsandet och skrivandet och dansa i fem minuter.

Om du bor ensam – fint. Om inte, lås in dig på ditt rum eller ta över lägenheten när din rumskompis går på promenad.

Jag har hört om folk som låser in sig på bibliotekets toaletter för en fem minuters danssession. Det slappnar av kroppen och ger en paus från tentläsandet. När man låter sig själv dansa fritt och vilt känns det som om man skakar av sig både stressen och rastlösheten, som lätt byggs upp när man tvingas sitta hemma mer än man vill.

Utnyttja det att ingen ser dig. Dansa så löjligt du kan – släpp loss! Eller dansa så fint du kan! Det har ingen betydelse hur det ser ut då ingen tittar på. Om du blir paranoid kan du tejpa för din dators webbkamera.

Internet har som vanligt mycket att erbjuda, och det finns roliga dansvideor som man kan dansa efter om du vill ta det ett steg vidare. Koreografierna är korta och gjorda så att det är låg tröskel att följa dem. Bara på 15 minuter hinner du bli svettig och glad.

Här är ett tips på en dansvideo!

Senaste nytt