Recept: Världens (ungefär) lättaste veganska curry

Söker du en billig, god och lättlagad varmrätt? Då är det här receptet som gjort för dig.

Bild: Kalle Grönroos

Ingredienser: 

2 burkar kikärter (ca 460 g)

En blomkål

Två rödlökar

4 vitlöksklyftor

Currykräm (helst ”vanlig” gul men allt går!)

2 burkar kokosmjölk

 

  1. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Dela blomkålen i ungefär lika stora buketter.
  3. Lägg löken, vitlöken och blomkålen i en kastrull i en riklig mängd olivolja. Det finns ingen orsak till att snåla!
  4. Stek tills löken är mjuk och blomkålen börjar mjukna. Rör om ofta och ordentligt. Skölj sedan kikärterna och lägg dem i kastrullen.
  5. Blanda i kokosmjölken och koka upp. 
  6. Tillsätt 5-6 teskedar currykräm.
  7. Krydda enligt egen smak. Salt, svartpeppar, paprika och chilipulver fungerar alltid!
  8. Låt koka i 25-30 minuter.
  9. Servera med ris.