Recept: Världens (ungefär) lättaste veganska curry

Söker du en billig, god och lättlagad varmrätt? Då är det här receptet som gjort för dig.

Ingredienser: 

2 burkar kikärter (ca 460 g)

En blomkål

Två rödlökar

4 vitlöksklyftor

Currykräm (helst ”vanlig” gul men allt går!)

2 burkar kokosmjölk

 

  1. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Dela blomkålen i ungefär lika stora buketter.
  3. Lägg löken, vitlöken och blomkålen i en kastrull i en riklig mängd olivolja. Det finns ingen orsak till att snåla!
  4. Stek tills löken är mjuk och blomkålen börjar mjukna. Rör om ofta och ordentligt. Skölj sedan kikärterna och lägg dem i kastrullen.
  5. Blanda i kokosmjölken och koka upp. 
  6. Tillsätt 5-6 teskedar currykräm.
  7. Krydda enligt egen smak. Salt, svartpeppar, paprika och chilipulver fungerar alltid!
  8. Låt koka i 25-30 minuter.
  9. Servera med ris.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!