test

Stafettkarnevalen ger inte upp – ordnar ramsetävling i hejarklacksanda

I år är stafettkarnevalen inhiberad på grund av coronaepidemin, men i stället kommer det att ordnas en hejarklackstävling dit skolor får skicka sina bidrag.

Stafettkarnevalen har bestämt att utlysa en ramsetävling eftersom de tror att det skulle pigga upp distansstudievardagen som många elever lever med under det rådande undantagstillståndet. 

Ramsetävlingen går ut på att skolorna hittar på en egen hejarklacksramsa som de sedan lämnar in på nätet. I tävlingen kan man delta fram till den tredje maj.

Stafettkarnevalens verskamhetschef Jan-Erik Eklöf motiverar besultet att ordna tävlingen med att hejarklackarnas stora insats annars skulle bli bortkastad. Dessutom finns det möjligheter att samarbeta med varandra på distans via olika typer av webbtjänster.

Hejarklackarna brukar skriva sina ramsor i god tid före Stafettkarnevalen, så det arbete som de redan gjort ville vi inte att skulle gå till spillo, säger Eklöf

Stafettkarnevalen har även planer att utlysa en virtuell hejarklackstävling Ifall det sker förändringar i rekommendationerna och restriktionerna när det gäller hur många personer som får befinna sig i samma utrymme. 

Den virtuella hejarklackstävlingen skulle gå ut på att skolorna filmar sin egen hejarklackshow där ramsorna framförs och lägger sedan upp videon på Youtube. Bidragen skulle sedan bedömas av en jury som avgör vilka hejarklackar som vinner tävlingen. 

 

Källa: Stafettkarnevalen 

 

Senaste nytt