Fem döda i Åbo – polisen misstänker förgiftning

Polisen meddelar om att det i Åbo under april månad oväntat dött fem cirka 20-åriga män. Förgiftningarna misstänks bero på överdoser av olika rusmedel.

De droger som rör sig på gatan kan vara spetsade med fentanyl, varnar A-klinikstiftelsen. Fentanyl är ett speciellt starkt läkemedel och en opioid som antas vara upp till 100 gånger starkare än morfin. Det är faktumet att dödsoffren varit så unga och att dödsfallen skett under en kort tid som oroar Egentliga Finlands kriminalöverkommisarie Jari Riiali.

– Ett flertal ungas död under en så här kort tid ger oss skäl att misstänka att ett exceptionellt farligt läkemedel eller en drog sprider sig bland unga i Åbotrakten, säger Riiali.

Källa: Polisens pressmeddelande

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!