Ville hellre se ”kroppar staplas i tusentals” än införa ny nedstängning – anonyma källor anklagar Boris Johnson

Anonyma källor anklagar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson för att ha sagt att han hellre ser ”kroppar staplas i tusentals” än att införa en ny nedstängning av samhället. Flera regeringstoppar förnekar uppgifterna.

Enligt källor till den brittiska tidningen Daily Mail har Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sagt att han hellre ser ”kroppar staplas i tusentals” än att införa en ny nedstängning av samhället. Källorna hävdar att han slängde ur sig kommentaren i ett raseriutbrott under ett möte i oktober ifjol. Vid den tidpunkten väntade Storbritannien en andra coronavåg.

På måndagen förnekade landets försvarsminister Ben Wallace att premiärministern har sagt kommentaren. Wallace sa till SkyNews att uppgifterna är falska och att de kategoriskt förnekats av ”i princip alla”.

– De här rykteshistorierna är komiska – namnlösa källor av namnlösa rådgivare som pratar om namnlösa händelser, säger Wallace till SkyNews.

Tre separata källor har i efterhand sagt till brittiska ITV att Johnson faktiskt slängde ur sig kommentaren. TV-kanalen säger att vittnena är redo att vittna ”under ed” om det behövs. Boris Johnson har själv förnekat anklagelserna med ett kort ”nej” när journalister frågade honom.

– Det viktiga som människor vill att vi som regering ska göra är att se till att nedstängningarna fungerar, och de har de gjort, säger Johnson till media.

Vice premiärminister Michael Gove som var i rummet säger att han inte hörde något sådant i deras möte. Han menar att tanken att premiärministern skulle uttrycka sig så är ”otrolig”.

Ledaren för oppositionspartiet Labour Sir Keir Starmer säger att Johnson borde uttala sig om händelserna.

Källor: Daily Mail, Sky News och ITV.com

Senaste nytt