Hjälpinsats i Helsingfors ordnas på valborgsmässoafton

En hjälpinsats för unga kommer att ordnas på valborgsmässoafton i Helsingfors. Syftet med operationen är att erbjuda stöd till och hjälpa ungdomar under 18 genom att diskutera, erbjuda förstahjälp och hänvisning till sjukhusvistelse vid behov. Efter två år med restriktioner kan en livlig valborg väntas.

Omkring 95 yrkesverksamma och frivilliga kommer att patrullera till fots i centrala Helsingfors, i Brunnsparken, Nordsjö och andra populära platser för ungdomar. Operationen inleds klockan 17 och fortsätter så länge det finns behov.

Uppdraget anordnas av Helsingfors stads ungdomstjänster i samarbete med bland annat Röda korsets Helsingfors och Nylands distrikt, Esbo och Vanda städer samt polisen och första hjälpen. Hjälpinsatser för unga har ordnats sedan 1980-talet. Verksamheten har ordnats årligen på nyårsafton, valborg och skolavslutningen sedan 1990-talet. I år kommer insatsen att ordnas på första maj och skolavslutningen den 4 juni.

Källa: STT

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!