Så här förbereder du dig för valborg

Den efterlängtade högtiden för många, valborg, ligger bakom hörnet. Nu när det äntligen är dags för ett ordentligt firande efter två coronapräglade år, vill vi på Smocka påminna om vad som är bra att komma ihåg.

 

  1. Klä dig varmt! Det verkar inte bli någon sommarvärme inför helgens firande, så kom ihåg att ha på dig flera lager kläder, hellre för varmt än för kallt. Glöm inte vantarna!
  2. Ta med studentmössan! Det är bara vid ett fåtal tillfällen vi har möjlighet att bära studentmössan, så för din egen skull, lämna inte den hemma! Det är inte roligt att stå utan den klockan 18 på lördag kväll. 
  3. Håll koll på dina vänner! Det tenderar att konsumeras en hel del alkoholhaltiga drycker på valborg. Kom ihåg att ta hand om varandra och lämna ingen kompis i sticket. 
  4. Drick med måtta och kom ihåg vattnet! Det är ofta full rulle hela dagen och därför är det viktigt att ta varannan vatten. Det är roligt att minnas kvällens bravader när man vaknar nästa dag. 
  5. Snacks, snacks och mera snacks! Vi alla känner igen känslan när blodsockret börjar sjunka. Det är bra att ha med sig något att äta när kön till ”mäkken” är för lång.  
  6. Ta med dig ett gott humör! Passa på att släppa alla bekymmer och fokusera på nuet. Med en bra inställning får du förmodligen en bra kväll oavsett var du är och vad du gör. 

 

Senaste nytt