Man medverkade i smuggling av ett kilogram cannabis in till Singapore – dömdes till döden

Medan stora delar av världen jobbar för att legalisera cannabis så upprätthåller Singapore en av de strängaste narkotikalagarna i världen. För en vecka sedan blev en man i Singapore avrättad för att han ska ha medverkat i smugglingen av drygt ett kilogram cannabis.

Tangaraju Suppiah dömdes år 2018 för medverkan till drogsmuggling av över ett kilogram av cannabis, säger Singapores myndighet för drogkontroll, Central Narcotics Bureau. Familjemedlemmar och aktiviströrelser kämpade hårt för att förhindra dödsstraffet. Även både Europeiska unionens kontor och FN:s rättigheternas kontor i staden arbetade för att förhindra genomförande av domen men till ingen lycka. 

“Det är speciellt häpnadsväckande att Tangaraju blev arresterad, dömd och avrättad på grund av ett cannabis relaterat brott då en stor del av världen går framåt med att legalisera cannabis på basis av medicinska bedömningar”, säger Phil Robertson från Human Rights Watch till CNN.

Trots den hårda kritiken står Singapore bakom sin stränga narkotikalag. De hävdar att den förebygger förekomsten av narkotikabrott och är nödvändig för att upprätthålla den allmänna säkerheten.

Senaste nytt