Må bra-tips: Klassisk musik

Om du inte vill studera eller jobba i tystnad kan klassisk musik vara något för dig.

Just nu är det en stor del av oss som arbetar eller studerar på distans och det finns många som föredrar att lyssna på musik när de arbetar självständigt. Om du inte har prövat det tidigare, så kan jag rekommendera att lyssna på klassisk musik när du arbetar. 

Studier visar att klassisk musik kan bidra till en bättre koncentrationsförmåga och uthållighet, samtidigt som den kan öka vår motivation. Dessutom kan musik minska stress och förbättra ens humör.

Några exempel på klassiker som passar perfekt till att studera är Beethovens symfonier, Mozarts pianokonserter och Bachs cellosviter. Om du gillar mer modern musik så är mina personliga rekommendationer Vaughan Williams The Lark Ascending, någon av Alexander Borodins stråkkvartetter eller Claude Debussys Suite Bergamasque.

 

Källa: Harvard Health

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!