StudOrg satsar på virtuellt vappenfirande i år

På grund av coronavirusepidemin kommer inga fysiska vappenfestligheter att ordnas i år av StudOrg, det vill säga Studentorganisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet r.f . Istället ordnar föreningen program på sociala medier för att nå sina medlemmar även under de exceptionella omständigheterna som råder.

Programmet innebär till exempel tillbakablickar på Facebook där föreningsmedlemmarna kan sätta in sina egna favoritminnen av vappen i form av bilder. Även andra interaktiva programpunkter kommer att finnas under vappenveckan, exempelvis rebusar och frågesporter.

Elvira Rapo som är styrelsemedlem säger att målet är att också föreningsmedlemmarna själv får delta i programmet.

– Det är roligt att också få föreningsmedlemmarna aktiva och inte bara publicera en bild där styrelsen önskar glada vappen, säger Rapo.

Styrelsemedlem Susanna Johansson Lundberg tycker att det har varit roligt att vara med och förverkliga vappen på ett annorlunda sätt, trots att det är synd att man inte kan fira fysiskt i år. 

För tillfället har styrelsen inte planer på att skjuta upp det fysiska firandet till en senare tidpunkt, utan de vill göra det bästa av situationen i nuläget. Rapo beskriver vappen som en unik och otroligt rolig högtid som har stor betydelse för många studenter och bör därmed firas även i år. 

Det tycker också Johansson Lundberg och poängterar samhörighetskänslan inom föreningen.

– Den enorma gemenskapen är nog det bästa som vappen medför, säger Johansson Lundberg.

Senaste nytt