Våren tar oss med solsken – igen!

Våren har återigen kommit tillbaka. Många barn och vuxna i huvudstadsregionen utnyttjar vårsolen till fullo genom att hålla sig utomhus på dagen och få sin dagliga dos av vitamin-D samt göra andra aktiviteter för att njuta av vädret. Lekparkerna är fulla av barnfamiljer som möts och tar del av det härliga vädret tillsammans.

“Personliga favoriter är nog Koffparken, Observatorieparken och Brunnsparken”

Att sola och att hänga i parker är några av Rebecca Sjölunds, 21, favoritsysslor under våren. Parker har under åren blivit alltmer populära mötesplatser för ungdomar där de kan njuta av vädret och umgås med varandra. I Rödbergen är Sinebrychoffparken, eller “koffen” som man säger på talspråk, en populär park där människor i alla åldrar kan slappna av och umgås. Observatorieparken och Brunnsparken är även populära parker i Södra Helsingfors där ungdomar brukar umgås. 

Iris Holmberg spenderar största delen av sommaren på Åland.

Iris Holmbergs, 20, favoritsyssla på våren är att festa med sina kompisar och träffa nya människor. Under sommaren är hon för det mesta på Åland, där ungdomar också umgås mycket i parker. Stadshusbacken i Mariehamn är en plats som Holmberg befinner sig på för det mesta.

Senaste nytt