Finland segrade över Ryssland i ishockey U18 världsmästarskapet

Uthålligheten lönade sig för Finland då de gick till seger med 4-3 mot Ryssland natten till onsdag, finsk tid. Finländarna, som spelade sitt första spel i grupp B, höll sig från ett underskott till ett spännande läge då de lyckades göra två mål med under tre minuter kvar av ordinarie speltid.

Med ett 3-1 underläge till Ryssland i andra perioden lyckades Finland kämpa sig till en jämn match som avgjordes med straffar, där Ville Koivunen lyckades göra mål på den heroiska ryska målvakten Sergei Ivanon samtidigt som ryssarna inte lyckades få några puckar förbi Finlands målvakt Aku Koskenvuo. Båda lagens målvakter gjorde sin debut i U18 ishockey världsmästarskapet. Sergei Ivanon räddade 52 skott under matchen och Aku Koskenvuo hade 25 räddningar.

Den finska försvararen Tomi Leppänen förklarade att lagets tankesätt var att skjuta många skott i en intervju med det internationella ishockeyförbundet.

– Deras målvakt spelade bra, men han kan inte stoppa alla skott och om vi skjuter tillräckligt kommer vi att göra tillräckligt många mål för att vinna matchen.

Under matchens tredje period var anfallsspelaren Oliver Kapanen (Finland) tvungen att bli tagen ut på bår på grund av ett fall på huvudet. Finska tränaren Petri Karjalainen såg lugnt på situationen.

– Vår läkare sa att allt är okej. Som om det är ont i huvudet och huvudvärk, men ingen större risk och allt går vidare. Det var också en stor lättnad för våra spelare. Naturligtvis när något som detta händer så kunde vi få tillbaka till spelet. Men å andra sidan är det en av våra spelare och en av våra vänner.

Ryssland har en ledig mellandag före de spelar mot Tyskland på torsdag. Finland återvänder till isen igen idag då de spelar mot Tjeckien.

 

Senaste nytt