Greenpeace demonstrerar mot energijätten Fortum

Nu demonstrerar Greenpeace-aktivister mot det statsägda energibolaget Fortum. Aktivister klättrade upp på taket till bolagets högkvarter i Esbo på onsdagsmorgonen.

Miljöorganisationen Greenpeace vill att Fortum och deras dotterbolag Uniper stänger sin verksamhet i Ryssland och slutar köpa rysk olja. Enligt Greenpeace står Uniper för en stor andel av importen av fossila bränslen från Ryssland till EU.  

Olli Tiainen, nordisk klimat- och energiexpert på Greenpeace, säger i ett pressmeddelande att det är upprörande att ett finskt statligt bolag försöker kringgå handelssanktioner och finansiera Rysslands krig i Ukraina. 

– Fortum säger sig vara ett ansvarsfullt och grönt företag, men att de finansierar kriget för egen vinst, visar att de inte har någon ryggrad, skriver Tiainen i pressmeddelandet.  

Aktivisterna har hängt upp en banderoll på byggnaden med texten “sluta understödja krig”.

Senaste nytt

Tidningen 3/23

Kiasma har två nya queer-temade utställningar Hur cykelvänligt är Helsingfors? Kan man fira vappen utan alkohol? Vägarbeten i Helsingfors – störande eller nödvändiga? Havis Amanda tar en semester Studentteaterns nya produktion Energi – men till vilket pris? Måsar skapar kaos vid torgen ”Tatueringar är mitt sätt att uttrycka mig själv” Rädda maten!